De beste mountainbike merken

Wanneer je een goede mountainbike wil kopen kan het grote aanbod van mountainbikes best wel overweldigend zijn. Je wil natuurlijk een goede fiets kopen die voor een lange tijd meegaat, echter kan dit best lastig zijn met het grote aanbod. Een van de eerste keuzes die je kan maken is door een fiets te kopen van een goed en betrouwbaar merk. In dit artikel verteld ik je de 10 beste en betrouwbare mountainbike merken. 

beste-mountainbike-merken-fietsportaal

De 10 beste mountainbike merken

Er zijn een heleboel verschillende fietsmerken waar jij je mountainbike kan kopen. Hierbeneden heb ik de 10 beste mountainbike merken voor je op een rij gezet:

  1. Cube mountainbikes
  2. Giant mountainbikes
  3. Trek mountainbikes
  4. Santa Cruz mountainbikes
  5. Scott mountainbikes
  6. Cannondale mountainbikes
  7. Yeti mountainbikes
  8. Kona mountainbikes
  9. Ibis mountainbikes
  10. Rock Rider mountainbikes (Decathlon)

1. Cube mountainbikes

Cube is een Duits fietsenmerk, die verschillende soorten fietsen produceert. Van hardtails en full suspension tot e-bikes, cube maakt het. 

Dit merk verkoop fietsen in wel 68 verschillende landen en verkoopt vooral de luxere mountainbikes. Cube staat voor een goede kwaliteit en sterke mountainbikes die erg lang meegaan. 

2. Giant mountainbikes

Giant is opgericht in 1972 en wordt gezien als een van de beste mountainbike merken ter wereld. De modellen van Giant zijn gemaakt met inspiratie en innovatie. Giant is voor veel mensen zo aantrekkelijk, omdat ze goede betrouwbare fietsen aanbieden voor een betaalbare prijs. 

3. Trek mountainbikes

Trek mountainbikes zijn opgericht in het midden van de jaren zeventig en hebben een reputatie opgebouwd als een van de beste mountainbike merken van het land.

Hun modellen staan bekend om het goede uithoudingsvermogen en de hybride fietsen combineren een aantal verschillende aspecten tot een. De hybride fietsen hebben het comfort van mountainbikes en de snelheid van racefietsen

merken-mountainbikes-fietsportaal

4. Santa Cruz mountainbikes

Santa Cruz heeft zich sinds 1993 geïntroduceerd in het maken van mountainbikes en is innovative en betrouwbare mountainbikes gaan produceren. Hierdoor werd het al snel een van de beste mountainbike merken ter wereld.

 Santa Cruz Cruz ken je misschien in eerste instantie niet van de mountainbikes, maar toch bieden ze 16 verschillende modellen aan die allemaal van top kwaliteit zijn.

5. Scott mountainbikes

Scott maakt mountainbikes is verschillende soorten en maten. De Amerikaanse fabrikant bieden voornamelijk mountainbikes voor dames, en kinderen aan. De mountainbikes van Scott zijn zowel geschikt voor dagelijks gebruik als het offroad terrein. 

6. Cannondale mountainbikes

Cannondale biedt verschillende type mountainbikes van goede kwaliteit aan. Naast mountainbikes biedt Cannondale ook racefietsen, e-bikes en recreatieve fietsen. Dit merk biedt een groot aanbod van verschillende fietsen van een goede kwaliteit. 

7. Yeti mountainbikes

De Yeti mountainbikes zijn een van de best mountainbikes van de wereld en zijn gevestigd in Colarado. Deze mountainbikes zijn zeer unieke fietsen met een uniek ontwerp en uiterlijk. Met deze fietsen kan je gebruik maken van unieke functies voor een optimale rijervaring. 

fietsmerken-fietsportaal

8. Kona mountainbikes

Kona mountainbikes zijn geïntroduceerd in 1988 en hebben sinsdien een goede reputatie opgebouwd. Dit bedrijf is nog steeds in handen van de originele oprichters die echt experts zijn op dit gebied. 

Zowel de oprichters als medewerker zijn enthousiatste rijders en gebruiken hun ervaring bij het ontwerpen van de modellen. Kona heeft een groot aanbod, waardoor je goed de juiste fiets voor jou kan vinden. 

9. Ibis mountainbikes

Ibis mountainbikes is niet het meest bekende mountainbike merk, maar produceert echt eersteklas mountainbikes. Deze fietsen zijn van hoge kwaliteit voor een goede prijs in vergelijking met de concurrentie. 

10. Rock Rider mountainbikes (Decathlon)

De Rock Rider mountainbikes zijn de mountainbikes die je vooral ziet bij de Decathlon. Dit Franse merk bezit een van de betere mountainbikes merken en is al meer dan 40 jaar operatief.

Deze fietsen zijn niet bedoeld voor de professionele rijders, maar deze fietsen zijn van uitstekende kwaliteit voor de prijs en je krijgt meer waarde voor je geld in vergelijking met andere merken.

Stef avatar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *