Beste racefiets merken

Het kiezen van de juiste racefiets is een enorme klus waar je al snel verlamt, raakt door het enorme aanbod van verschillende merken racefietsen. Welk merk is goed en welke racefiets past bij jou? Om je op weg te helpen heb ik in dit artikel de top 15 beste racefiets merken voor je op een rij gezet. 

beste-racefiets-merken-fietsportaal

15 beste racefiets merken

1. Giant

Giant is in de fietswereld een enorm gerespecteerd en innoverend bedrijf. Giant verkoopt fietsen in meer dan 50 landen en een van de grootste fietsenmakers van de wereld. Giant racefietsen voor zowel beginners als profs aan. Zo hebben Giant racefietsen al veel overwinningen op hun naam staan. 

Daarnaast is Giant niet alleen actief bij racefietsen maar ook bij mountainbikes, e-bikes, gravelbikes en vele andere typen fietsen. Giant staat bekend als een innoverend bedrijf dat gebruikt maakt van goede materialen en staat voor een hoge kwaliteit. 

2. Specialized

Specialized is een van de grootste fietsmerken ter wereld. Dit merk komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten en biedt racefietsen aan voor beginners tot en met de profs. Spcialized maakt naast racefietsen ook mountainbikes, e-bikes, gravelbikes en nog veel meer verschillende fietsen. 

Specialized fietsen staan bekend als mooie fietsen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen. 

3. Trek

Het Amerikaanse merk Trek is een van de grootste fietsmerken ter wereld. Trek biedt zowel racefietsen voor amateurs als voor de profs aan. Trek bied niet alleen racefietsen aan, maar ook mountainbikes, stadsfietsen, e-bikes en nog veel meer soorten fietsen. 

Daarnaast staan de Trek fietsen bekend om hun hoogwaardige kwaliteit en het gebruik van goede materialen. 

4. Cannondale

Cannondale is het fietsmerk dat bekend staat om innovatieve en hoogwaardige producten. Ook Cannondale biedt een breed scala aan verschillende fietsen aan voor zowel de amateur als de profs. Verder staat Cannondale ook bekend om het gebruik van hoogwaardige materialen. 

5. Cube

Cube is het Duitse fietsmerk dat in de afgelopen decennia snel een reputatie heeft opgebouwd voor hoogwaardige en innovatieve fietsen. Cube heeft racefietsen voor zowel de amateur als de profs en alles wat daartussen zit. Cube is daarom niet voor niets een van de meest populaire fietsmerken in Europa. 

6. Canyon

Canyon is een Duits fietsmerk dat in eerste instantie vooral gebruikt werd door de amateurs rijders, maar sinds de afgelopen decennia zijn competentie heeft laten zien in de professionele sector. Canyon staat bekend om zijn technologische hoogstandjes en het gebruik van hoogwaardige materialen. 

7. Pinarello

Pinarello is een Italiaans fietsmerk dat bekend staat om zijn hoogwaardige racefietsen. Dit Italiaanse merk maakt vooral hele goede aerodynamische fietsen en heeft tal van belangrijke races gewonnen. Pinarello is een zeer gerespecteerd merk in de fietswereld. 

8. Scott

Scott is een Zwitsers fietsmerk dat al jaren goede racefietsen produceert. Scott zijn grootste doelgroep zijn de amateurs, dankzij zijn enorm goede prijs-kwaliteit verhouding. Daarnaast biedt Scott ook zeer goede racefietsen aan voor de gevorderde rijders. 

9. Bianchi

Het merk Bianchi is een Italiaans fietsmerk dat het oudste fietsmerk ter wereld is dat nog steeds fietsen maakt. Bianchi heeft een lange geschiedenis van hoge kwaliteit fietsen die ook door profs gebruikt worden. De fietsen van Bianchi zijn makkelijk te herkennen aan zijn unieke groene kleur. 

10. Cervélo

Cervélo is het Canadese merk dat gespecialiceerd is in het produceren van racefietsen en triatlonfietsen. Dit merk staat bekend om zijn innovatieve en hoogwaardige fietsen. Naast racefietsen biedt Cervélo ook stadsfietsen en e-bikes. 

11. Van Rysel

Van Rysel is het wel bekende fietsmerk van Decathlon. Dit merk biedt goede racefietsen aan voor een scherpe prijs. Van Rysel biedt uitstekende racefietsen aan voor de beginnende en intermediaire rijder voor een goede prijs. Daarnaast zijn de fietsen gemaakt van een hoogwaardige kwaliteit, waardoor de fiets fijner aanvoelt. 

12. Triban

Triban is naast Van Rysel ook een fietsmerk van de winkel Decathlon. Triban biedt goede racefietsen aan voor een relatief goedkope prijs, voor zowel de amateurs als de meer gevorderde rijders. De Triban racefietsen zijn voornamelijk van aluminium waardoor ze wel aan de zwaardere kant zijn in tegenstelling tot de carbon fietsen. 

13. Sensa

Sensa is een Nederlands fietsmerk dat gespecialiseerd is in het maken van fietsen voor Nederlandse fietsers. Zo maakt Sensa hele goede racefietsen met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast staat Sensa bekend om hun hoogwaardige bouwkwaliteit. 

14. Merida

Merida is het Taiwanese fietsmerk dat al jaren erg hoogwaardige fietsen maakt, waaronder racefietsen. Merida staat bekend om het gebruik van goede materialen en biedt racefietsen aan voor amateurs tot de meest gevorderde rijders. 

15. Bulls

Bulls is het Duitse en laatste fietsmerk op deze lijst. Bulls staat bekend om de enorm goede prijs-kwaliteitverhouding waardoor je nooit teveel betaald. Bulls heeft een ruim assortiment en biedt racefietsen aan voor beginners tot de meest ervaren rijders. Daarnaast ben je met een Bulls fiets verzekerd van een hoogwaardige kwalitatieve fiets. 

Stef avatar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *