Het hebben van een goede racefiets helm is een van de belangrijkste dingen wanneer je gaat rijden op je racefiets. Je wil namelijk wel je hoofd goed beschermen wanneer je een grote val maakt tijdens het rijden. Er zijn een heleboel verschillende racefiets helmen die allemaal hun eigen eigenschappen hebben, maar welke is nu het best voor jou? In dit artikel zet ik daarom de 12 beste racefietshelmen voor jou op een rij.
Giro Syntax MIPS
BBB Cycling Kite 2.0
POC Octal
Kask Protone
MET Vinci
Giro Synthe II MIPS
De 12 beste racefiets helmen
1. Giro Syntax MIPS
De Giro Syntax MIPS is een uitstekende racefiets helm die voorzien is van verschillende technologieën en een slank en mooi design. De fietshelm is opgebouwd via het zogenaamde In-Mould systeem. Dit combineert een polycarbonaat buitenschaal met een schokabsorberende schuimvoering aan de binnenkant. Daarnaast is de Giro Syntax ook voorzien van MIPS, wat de kans op hoofdschade bij een val heel veel kleiner maakt.
Dankzij Giro’s zeer instelbare Roc Loc 5 Air systeem kan je de pasvorm heel gemakkelijk aanpassen. Hierdoor is het dragen van de helm bijna gevoelloos tijdens het rijden. De kussentjes van de binnenvoering hebben een antibacteriële werking en zorgen daarnaast ook voor een verkoelende werking.
De Giro Syntax MIPS heeft daarnaast ook een hele goede ventilatie door de vele ventilatiegaten. Verder is de aerodynamica van de Giro Syntax MIPS ook goed doordat deze fietshelm ontwikkeld is in een windtunnel. Tenslotte is de Giro Syntax MIPS verkrijgbaar in verschillende kleuren. Kortom, deze racefiets helm is een uitstekende keus wanneer je op zoek bent naar een goede fietshelm voor goede prijs.
Voordelen
- Voorzien van Roc Loc 5 Air MIPS systeem
- Coolfit antibacteriële binnenvoering
- Uitstekende ventilatie
- Gewicht: 293 gram
- Goede aerodynamica
Nadelen
- MIPS zorgt voor meer gewicht
2. BBB Cycling Kite 2.0
De BBB Cycling Kite 2.0 racefiets helm heeft een enorm goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze fietshelm heeft een gestroomlijnd ontwerp en is gemaakt via het In-Mold systeem. De harde schaal aan de buitenkant in combinatie met het zachte schuim aan de binnenkant zorgt ervoor dat je val goed geabsorbeerd bij een val. De BBB Cycling Kite 2.0 is voorzien van 14 ventilatiegaten waardoor je genoeg verkoeling hebt. De ventilatiegaten zijn daarnaast ook voorzien van een vliegennetje, zodat deze niet in je helm komen.
Verder is de hoofdband van de BBB Cycling Kite 2.0 gemakkelijk te verstellen, zodat hij perfect past en de hoofdomtrek kan je ook makkelijk aanpassen door de draaiknop aan de achterkant. De binnenvoering van de fietshelm heeft een antibacteriële werking en deze is ook te wasbaar wanneer hij toch vies begint te raken.
Tenslotte is de BBB Cycling Kite 2.0 te verkrijgen in verschillende maten en kleuren en er wordt een verwijderbaar vizier meegeleverd. Dit kan enorm handig zijn wanneer op de meest zonnige dagen aan het rijden bent.
Voordelen
- Inclusief vizier
- Goede prijs-kwaliteitverhouding
- Verlaagde achterkant
- Omicron passysteem
- 14 ventilatiegaten
Nadelen
- Niet voorzien van MIPS
3. Lazer Tonic
De Lazer Tonic racefiets helm is een uitstekende keus voor de rijder die zijn eerste fietshelm nodig heeft. Deze racefiets helm heeft een enorm goede ventilatie met dank aan de 28 ventilatiegaten. Daarnaast is deze fietshelm gemaakt via het In-Mould systeem, wat er niet alleen voor zorgt dat de klappen goed opgevangen worden bij een val, maar de helm ook licht houdt. Het gewicht van de Lazer Tonic is namelijk slechts 230 gram.
Verder is de Lazer Tonic gemakkelijk af te stellen naar de juiste pasvorm met het TurnFit+ systeem. Dit in combinatie met het lage gewicht zorgen ervoor dat je de helm amper voelt tijdens het fietsen. Het enige nadeel van deze fietshelm is dat hij niet voorzien is van het welbekende MIPS systeem. Toch blijft de Lazer Tonic een enorm goede keus voor de rijder die een goede fietshelm voor een lage prijs zoekt.
Voordelen
- 28 ventilatiegaten
- TurnFit+ systeem
- Geschikt voor het hele seizoen
- Gewicht: 230 gram
- Lage prijs
Nadelen
- Geen MIPS
4. Giro Isode sporthelm
De Giro Isode racefiets helm is een goede fietshelm die geschikt is voor de beginnende en regelmatige rijder. Deze fietshelm heeft de ultieme balans tussen performance en comfort. De Giro Isode racefiets helm is gemaakt via het In-Mould systeem, wat gebruik maakt van een harde buitenste schaal en een zachte binnenkant van schuim. Dit in combinatie met de EPS-voering zorgt voor een veilige helm die de kappen absorbeert bij een val.
Verder is deGiro Isode racefiets helm makkelijk af te stellen door gebruik te maken van het Roc Loc verstelsysteem. Deze is eenvoudig en met één hand te gebruiken, waardoor kleine wijzigingen in de pasvorm makkelijk te maken zijn. Daarnaast is deze fietshelm voorzien van 22 ventilatiegaten. Dit zorgt voor een verkoelde luchtstroom en voorkomt oververhitting.
De binnenvoering van de helm beschikt over sneldrogende eigenschappen, waardoor zweet snel en effectief verwerkt wordt. Hierdoor blijft de Giro Isode langer fris en comfortabeler om te dragen. Het enige nadeel van deze fietshelm is dat hij niet voorzien is van het MIPS beschermsysteem. Toch blijft de Giro Isode een uitstekende keus voor de beginnende of regelmatige rijder.
Voordelen
- In-Mould systeem en EPS-voering
- Voorzien van Roc Loc Sport verstelsysteem
- 22 ventilatiegaten
- Binnenvoering droogt snel
Nadelen
- Geen MIPS
5. POC Octal
De POC Octal MIPS fietshelm is een enorm goede fietshelm voor de serieuze rijder. Deze racefiets helm is niet alleen erg licht van gewicht, maar is ook nog eens enorm sterk. De shell van deze helm is uit een stuk gemaakt en extra dik op de belangrijke impactzones. Daarnaast is de POC Octal voorzien van een EPS-voering voor de optimale schokabsorbtie. Tenslotte heeft deze fietshelm ook het MIPS beschermsysteem. Al deze eigenschappen samen zorgen voor een enorm veilige fietshelm.
Verder is de verkoeling van de POC Octal ook uitstekende door het unieke ventilatiesysteem van POC. De ventilatiegaten zijn namelijk relatief klein aan de voorkant en groot aan de achterkant, wat voor optimale aerodynamica en verkoeling zorgt. De helm is volledig op je hoofd aan te passen met het verstelsysteem aan de achterzijde en de comfortabele kinband.
Verder is de POC Octal MIPS te verkrijgen in verschillende kleuren en maten, waardoor de juiste er altijd voor jou tussen zit. Het enige ‘nadeel’ van deze fietshelm is dat hij relatief prijzig is in vergelijking tot een aantal andere fietshelmen. Toch weet je zeker dat je met de POC Octal MIPS de beste bescherming en de hoogste kwaliteit fietshelm krijgt.
Voordelen
- Met MIPS
- Zeer sterke helm
- Aerodynamisch
- EPS-voering
- Uitstekende ventilatie
Nadelen
- Niet goedkoop
6. Lazer Sphere MIPS
De Lazer Sphere MIPS is een allround racefiets helm die een goede prijs-kwaliteitverhouding heeft. Deze fietshelm is geschikt voor zowel de recreatieve rijders als de wedstrijdrijders. De helm is gemakkelijk af te stellen met het Advanced Rollsys systeem. Met dit systeem kan je zowel rondom het hoofd af stellen als in de hoogte achterop het hoofd. Hierdoor is de pasvorm naar iedereen af te stellen.
Verder zijn de ventilatiegaten ook op een unieke manier geplaatst. In tegenstelling tot veel andere fietshelmen waar de ventilatiegaten optimaal werken wanneer je hoofd horizontaal is, zijn de ventilatiegaten van de Lazer Sphere MIPS schuin geplaatst zodat deze optimaal werken wanneer je hoofd licht naar voren gebogen is. De reden hiervoor is dat bijna geen enkele rijder zijn hoofd precies horizontaal heeft wanneer hij/zij aan het fietsen is.
Natuurlijk biedt de Lazer Sphere MIPS ook een goede bescherming door onder andere gebruik te maken van MIPS. Het MIPS is een extra beschermlaag die tijdens een val de rotatiekrachten beter kan opvangen. De laag kan namelijk licht verschuiven in de helm. Al deze eigenschappen in combinatie met de uitstekende afwerking maakt de Lazer Sphere MIPS een hele fijne racefiets helm.
Voordelen
- Voorzien van Advanced Rollsys systeem
- Optimale ventilatiegaten
- Mooie afwerking
- Met MIPS
- Gewicht: 278 gram
Nadelen
- Minder geschikt voor vrouwen
7. Kask Protone
De Kask Protone Race fietshelm is een enorm veilige en comfortabele fietshelm. Deze fietshelm is voorzien van een volledige polycarbonaat shell, waardoor je hoofd op alle punten goed beschermd is. Verder zorgt de In-Mould technologie voor een goede schokabsorptie. Daarnaast zorgt het frame van deze helm er ook voor dat hij niet zal breken bij impact.
De Kask Protone racefiets helm heeft ook een zeer aerodynamische vorm en laat de lucht goed ontsnappen. Door het grote aantal en strategisch geplaatste ventilatiegaten zal de warmte, zweet en lucht gemakkelijk uit de helm gaan. Verder is de Kask Protone ook makkelijk te verstellen met een enkele hand.
Het verstelsysteem is voorzien van een rubberen draaischijf die 180 graden te draaien is. Dit maakt het makkelijk om snel aanpassingen te maken. Daarnaast zijn de skeletal beugels zo ontworpen dat ze een perfecte ondersteuning aan je hoofd bieden. De binnenvoering van de Kask Protone is voorzien van Antibacteriële pads die uitneembaar zijn.
Daarnaast is de kinband voorzien van een rubberen bandje om irritatie te voorkomen en deze is ook uitneembaar en wasbaar. Zelfs met al deze technologie is de Kask Protone heel erg licht met slechts 215 gram. Tenslotte is deze fietshelm te verkrijgen in veel verschillende kleuren en maten. Kortom, de Kask Protone is een hele goede fietshelm die niet alleen heel comfortabel, maar ook enorm veilig is.
Voordelen
- Enorm veilige helm
- Antibacteriële pads zijn uitneembaar
- Speciaal ventilatiesysteem
- Super comfortabel
- Laag gewicht: 215 gram
- Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
Nadelen
- Erg duur
8. Abus StormChaser
De Abus StormChaser fietshelm is een echte allrounder en is geschikt voor de ambitieuze wedstrijdrijder tot de net beginnende rijder. Deze fietshelm is opgebouwd uit een EPS laag die voozien is van een polycarbonaat schaal. Daarnaast is er een halfring geplaatst die verbonden is met het verstelsysteem. Dit zorgt ervoor dat de fietshelm niet breekt bij een impact.
Daarnaast is de Abus StormChaser gemakkelijk af te stellen met het Zoom Ace afstelsysteem. Dit heeft een draaiknop op de achterzijde van de helm om de pasvorm goed af te kunnen stellen. Deze is ponytail ready wat erg fijn is voor de vrouwelijke rijders. Verder zit er ook een geïntegreerde brillenhouder op de Abus StormChaser voor wanneer je de fietsbril wil afdoen tijdens het rijden.
Ook de ventilatie is uitstekend op de Abus StormChaser. Er zijn in totaal 23 ventilatiegaten waarvan en 7 luchtinlaten en 16 luchtuitlaten zijn. Hierdoor wordt je hoofd goed gekoeld en kan de warmte en zweet makkelijk uit de helm stromen. Tenslotte is de Abus StormChaser natuurlijk ook te verkrijgen in verschillende maten en heel veel verschillende kleuren. Hierdoor weet je zeker dat er altijd een versie bijzit die bij jou past.
Voordelen
- Lichtgewicht
- In-Mould
- Zoom Ace verstelsysteem
- 23 ventilatiegaten
- Ponytail ready
- Verkrijgbaar in veel verschillende kleuren
Nadelen
- Geen MIPS
9. MET Miles Mips
De MET Miles Mips racefiets helm heeft een strak design en is geschikt voor race en touring. Deze fietshelm is gemaakt met In-Mould technologie, wat bestaat uit een harde polycarbonaat buitenschaal en een zachte schuim binnenlaag. Daarnaast heeft deze fietshelm ook MIPS, wat ervoor zorgt dat de roterende krachten worden geabsorbeerd. De MIPS laag kan namelijk een klein beetje draaien in de fietshelm.
Verder is de MET Miles Mips gemakkelijk af te stellen met het Safe-T Twist 2 systeem. Deze heeft een 360 graden hoofdband en is af te stellen aan de achterzijde van de helm. Verder heeft deze helm ook een goede ventilatie met grote luchtuitlaten voor een goede luchtstroom. Daarnaast heeft deze fietshelm ook interne luchtgeleiding wat de ventilatie nog beter maakt. Daarnaast zit er op de achterzijde van de helm een reflecterende sticker die je goed zichtbaar maakt in het donker. Kortom, de MET Miles Mips is een hele fijne en veilige fietshelm voor een goede prijs.
Voordelen
- Strak design
- In-Mould design
- Goede ventilatie
- Safe-T Twist 2 afstelsysteem
- Reflecterende panelen op de achterzijde
Nadelen
- Mips maakt de helm zwaarder
10. Lazer Blade+
De Lazer Blade+ race fietshelm combineert een strak design met goede prestaties. Deze fietshelm is opgebouwd met het Inside In-Mould technologie. Hierbij worden verschillende lagen samen gespoten tot een enkel geheel in plaats van dat ze gelijmd worden. Dit zorgt voor een sterker geheel zonder extra gewicht toe te voegen. Daarnaast is de onderkant van de helm extra verstevigd voor extra bescherming.
Verder is de Lazer Blade+ gemakkelijk naar de juiste pasvorm af te stellen met het Advanced Rollsys afstelsysteem. Je kan hiermee gemakkelijk in een enkele handomdraai de juiste pasvorm krijgen. Het Geïntegreerde mechanisme ontsluit het hoofd volledig. Daarnaast heeft deze hel een goede ventilatie met de 22 ventilatiegaten. Deze zorgen ervoor dat de warmte en zweet snel uit helm afgevoerd worden.
Bij de Lazer Blade+ wordt er standaard een extra pad kit meegeleverd voor het voorhoofd, wat er fijn is wanneer je snel last krijgt van je voorhoofd tijdens het rijden. Het gewicht van de Lazer Blade+ is 281 gram, waardoor je de helm haast niet voelt. Het enige nadeel van de Lazer Blade+ is dat hij geen MIPS heeft en dus wat extra bescherming mist. Toch blijft deze racefiets helm een hele fijn helm met een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding.
Voordelen
- Extra verstevigde onderkant
- 22 ventilatiegaten
- Voorzien van het Advanced Rollsys verstelsysteem
- In-Mould
- Goede prijs-kwaliteitverhouding
Nadelen
- Geen MIPS
11. MET Vinci
De MET Vinci racefiets helm is heeft een mooi design met goede performance. Deze fietshelm heeft een compacte pasvorm en is gemaakt met In-Mould technologie, wat de fietshelm extra sterk maakt zonder extra gewicht toe te voegen. Daarnaast is de MET Vinci voorzien van MIPS, wat extra bescherming biedt bij een valpartij. De MIPS is een laagje in de fietshelm die een klein beetje kan bewegen. Hierdoor worden de roterende krachten beter geabsorbeerd en loop je minder risico op hoofdletsel.
Verder kan je de MET Vinci gemakkelijk afstellen met het Safe-T DUO systeem. Je kan de pasvorm helemaal rondom aanpassen en voor het verticaal heb je de keuze uit 4 verschillende standen. Hierdoor kan je de pasvorm helemaal naar jouw hoofd aanpassen. De ventilatie op de MET Vinci is prima, maar niet zo goed als andere fietshelmen uit deze lijst. Dit komt doordat er bij de MET Vinci vooral gefocust is op de aerodynamica. Toch heeft deze fietshelm nog 16 ventilatiegaten.
Daarnaast is de binnenvoering voorzien van uitneembare pads die wasbaar zijn. Hierdoor blijft je fietshelm een stuk langer fris, wat wel zo fijn is wanneer je regelmatig fietst. Tenslotte ben je altijd goed zichtbaar door de reflecterende sticker aan de achterzijde van de helm.
Voordelen
- Met Mips
- Aerodynamisch
- 16 ventilatiegaten
- Voorzien van comfort pads
- In-Mould constructie
Nadelen
- Geen perfecte afwerking
12. Giro Synthe II MIPS
De Giro Synthe II MIPS racefiets helm is de opvolger van de Giro Synthe MIPS. Deze fietshelm heeft uitstekende prestaties. De compacte constructie van deze helm zorgt voor een goed aerodynamisch vermogen. Verder is de Giro Synthe II voorzien van 19 strategisch geplaatste ventilatiegaten, wat er voor zorgt dat je hoofd goed koel blijft.
Verder is de Giro Synthe II MIPS gemakkelijk te verstellen met het Roc Loc 5 Air sluitsysteem. Met dit mechanisme kan de fietshelm makkelijk om het hoofd vastgezet worden en de optimale pasvorm krijgen. Daarnaast is deze fietshelm ook voorzien van MIPS. Dit zorgt ervoor dat de kan op hoofdletsel bij een valpartij een stuk kleiner wordt.
De MIPS is namelijk een klein laag in de fietshelm die kan bewegen. Dit zorgt ervoor dat de rotatie krachten worden geabsorbeerd. Verder is de Giro Synthe II gemaakt met het uitstekende EPS materiaal in de binnenzijde. Dit materiaal zorgt voor een sterke helmconstructie, wat voor extra veiligheid zorgt. Kortom, de Giro Synthe II MIPS is een uitstekende fietshelm waarmee je topprestaties kan leveren en veilig blijft.
Voordelen
- Met MIPS
- Heel aerodynamisch
- 19 ventilatiegaten
- Fietsbrilhouder
- Licht in gewicht
Nadelen
- Afstelsysteem niet top
- Niet goedkoop
Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een racefiets helm?
Bij de aankoop van een racefiets helm kan het best lastig zijn om erachter te komen welke helm nu het beste bij jou past. Om deze keuze zo goed mogelijk te kunnen maken heb ik daarom een aantal verschillende factoren die een rol spelen bij het kopen van een racefiets helm voor je op een rij gezet.
1. De pasvorm
Ten eerste is het heel belangrijk dat een helm de goede pasvorm heeft. Wanneer je een te kleine helm hebt krijg je na enige tijd hoofdpijn en een afdruk op je hoofd. Maar een te grote helm is nog gevaarlijker, omdat de helm niet alleen simpelweg kan afvallen, maar je ook niet beschermt. Wanneer je met een te grote helm valt, ontstaat er ruimte tussen de helm en je hoofd. Hierdoor stuiter je meerdere keren met je hoofd binnen het plastic van de helm. Dit zorgt voor extra schade aan je hoofd.
2. Ventilatie
Verder is de ventilatie ook een belangrijk punt van je racefiets helm. Je wil natuurlijk dat je hoofd goed afgekoeld blijft terwijl je aan het rijden bent, maar je moet het ook weer niet te koud krijgen. Hoeveel ventilatie je op je helm wil hebben hangt daarom voor een groot gedeelte af van de weersomstandigheden waarin je rijdt.
Op de zomerse dagen is het fijn om een helm te hebben die grote ventilatie gaten heeft. Je krijgt hierdoor veel wind door de helm, wat je hoofd lekker koelt houdt. Het enige nadeel van racefiets helmen die grote ventilatiegaten hebben is dat dit veel windruis veroorzaakt. Dit kan zeker voor de lange ritten erg vervelend worden.
In de winter is het fijner om een fietshelm te hebben die minder grote ventilatiegaten heeft en voorzien is van isolatie. Dit zorgt ervoor dat je het een stuk minder snel koud zal krijgen wanneer je aan het rijden bent.
3. Gewicht
Het hebben van een lichte racefiets helm is heel erg fijn wanneer je aan het rijden bent. Een helm voelt over het algemeen niet zwaar aan, maar wanneer je deze voor meerdere uren op je hoofd hebt zal je dit zeker merken. Dit is ook de reden dat de duurdere fietshelmen ook lichter zijn. Je wil namelijk dat je de helm zo min mogelijk voelt wanneer je deze op je hoofd hebt.
4. Straps/Gesp
Bij je racefiets helm heb je natuurlijk ook te maken met de kinband aansluiting. De straps stel je een keer goed af en deze kan je daarna vervolgens steeds weer vastklikken met de gesp. Het is daarbij wel belangrijk dat je het afstellen goed en zorgvuldig doet. Er staan een heleboel YouTubevideo’s online over hoe je dit goed kunt doen.
De vuistregel bij het afstellen is: er moeten net twee vingers tussen de straps en je kin kunnen.
5. Binnenvoering
Verder is de binnenvoering van je fietshelm is ook erg belangrijk. De meeste fietshelmen zijn voorzien van MIPS. Dit zorgt ervoor dat de kans op een hersenschudding tijdens een val een stuk kleiner wordt. Ga je voor zoveel mogelijk veiligheid? Zorg dan dat de helm die je uitkiest voorzien is van MIPS. Verder zijn er ook helmen die een anti-bacteriële laag hebben waardoor de helm goed schoon en fris blijft. Een goede binnenvoering zorgt voor extra comfort van je helm.
6. Prijskaartje
Uiteindelijk zal je keuze van je racefiets helm voor een groot deel bepaald worden door je budget. Hoeveel geld je wil besteden aan een helm hangt natuurlijk af van je standaard op het gebied van alle bovengenoemde factoren. Over het algemeen kan je wel stellen dat hoe duurder de helm wordt hoe beter de helm zal zijn.
Het is hierbij wel heel belangrijk om te weten dat een duurdere helm niet per se veiliger is. Elke fietshelm moet namelijk een keurmerk krijgen, wat een bepaalde hoeveelheid bescherming garandeert. De duurdere helmen zullen een betere ventilatie en lichter in gewicht zijn.
Veel gestelde vragen
Wat is het verschil tussen een dure en goedkope fietshelm?
Het verschil tussen een dure en goedkope fietshelm zit hem niet in de mate van bescherming. De verschillen zit in de andere eigenschappen van de fietshelm zoals het gewicht, ventilatie en aerodynamica.
De duurdere fietshelmen zijn gemaakt van sterker en lichter materiaal, wat het mogelijk maakt om een lichtere fietshelm te produceren. Over het algemeen zal de helm comfortabeler zijn. Daarnaast zal de ventilatie van een duurdere helm ook vaak beter zijn. Het aantal ventilatiegaten zal hoger zijn, wat er niet alleen voor zorgt dat je hoofd koel blijft, maar het zweet ook goed afvoert. Bij een goedkopere fietshelm zal dit minder het geval zijn.
Tenslotte zit er ook een verschil in de aerodynamica tussen dure en goedkope fietshelmen. Bij de duurdere fietshelmen zal er meer nagedacht zijn over het design en hoe de ventilatiegaten invloed hebben op de aerodynamica van de fietshelm.
Wat is een goedgekeurde fietshelm?
Tegenwoordig kennen fietshelmen net zoals vele andere producten een keurmerk. Dit keurmerk zorgt ervoor dat je ervan verzekerd bent dat je fietshelm voldoet aan een bepaalde mate van bescherming. Wanneer je een fietshelm gaat aanschaffen is het verstandig om de Europese norm aan te houden. Je moet op het volgende letten: Het certificaat EN 1078 voor volwassenen en EN 1080 voor kinderen weet je zeker dat je de goede hebt.
Wat is de levensduur van een fietshelm?
De levensduur van een fietshelm is gemiddeld tussen de 3 en 5 jaar. Dit hangt wel af van hoe vaak je fietst en wat de kwaliteit van de fietshelm is. Wanneer je een grote klap maakt met de helm is het verstandig om deze te vervangen. Bij de meeste helmen heb je een garantie waarbij je een bepaalde hoeveelheid korting krijgt.
Is een fietshelm verplicht?
Een fietshelm is niet verplicht, maar het is zeker wel verstandig wanneer je op je racefiets gaat rijden. Op een racefiets haal je namelijk relatief hoge snelheden, waardoor de kans op hoofdletsel een stuk groter is dan op een normale fiets. Toch zal er in de komende jaren waarschijnlijk wel een plicht komen op de fietshelm aangezien dit nu ook het geval is voor de snorfietsen.
Hoe effectief is een fietshelm in het voorkomen van hoofdletsel bij fietsers?
Het dragen van een fietshelm is enorm effectief bij het voorkomen van hoofdletsel bij fietsers? In tegenstelling tot geen helm loop je rond de 60% minder kans op hoofdletsel en rond de 70% risico op dodelijk hoofdletsel
Conclusie
In dit artikel heb ik de 12 beste racefiets helmen voor je op een rij gezet. We hebben veel verschillende soorten fietshelmen in verschillende prijscategorieën besproken die allemaal andere eigenschappen hebben. Verder heb ik alle verschillende factoren bij het aanschaffen van een racefiets helm voor je op een rij gezet. Tenslotte hebben we gekeken naar de meest gestelde vragen voor een racefiets helm. Hierbeneden heb ik mijn keuze nogmaals uitgelicht.