7 tips voor fietsen in de herfst en winter

Fietsen, mountainbiken en wielrennen zijn sporten die vooral gedaan worden in de zomer met het mooie weer. Alleen is het fietsen in de herfst en zomer ook erg mooi en leuk. Fietsen in de herfst en winter gaat wel iets anders dan tijdens de zomer. Daarom geef ik in dit artikel 7 tips voor de winter en de herfst. 

7-tips-voor-fietsen-in-de-herfst-en-winter-fietsportaal

1. Kleed je in laagjes

De eerste tip is om te kleden in laagjes. Kleden in laagjes zorgt ervoor dat je het warm hebt tijdens het rijden, maar het niet te warm krijgt. Je kan namelijk gemakkelijk een laagje toevoegen of verwijderen. Ook kan je door middel van bepaalde laagjes goed droog blijven door de waterdichte eigenschappen. In dit artikel vind je alle mountainbike kleding bij de verschillende temperaturen.

2. Wees zichtbaar

Daarnaast is het ook erg belangrijk om goed zichtbaar te blijven. In de herfst en winter duren de dagen korter waardoor je al snel minder goed zichtbaar bent. Draag daarom opvallende kleren en voeg eventueel weerkaatsende strips toe. Verder kan je ook verlichting monteren om niet alleen meer op te vallen, maar ook om zelf meer te zien. 

3. Goede banden

Goede banden hebben is in de zomer belangrijk, maar het is al helemaal cruciaal tijdens de herfst en winter. De ondergrond is vaak namelijk glad door de modder en bladeren, waardoor goede banden met veel grip van pas komen. Controleer dit dus altijd voordat je op pad gaat. In dit artikel vind je de juiste banden voor jou

4. Het onderhoud

Verder is het algemene onderhoud aan de fiets ook een aandachtspunt. De herfst en winter zijn de ideale momenten om het groot onderhoud aan je fiets te plegen. Denk hierbij aan het ontluchten van je remmen, de remblokken vervangen. Het controleren van de cranks en controleren of de fietsketting en cassette niet versleten is. Hier vind je alles wat je moet weten over het onderhouden van je fiets. 

5. Monteer spatborden

In de herfst en winter heb je een grotere kans op regen en een natte ondergrond. Wanneer je gaat mountainbiken of fietsen in een natte omgeving kan het verstandig zijn om spatborden te monteren. Met de spatborden vermijd je namelijk voor het grootste gedeelte de viezigheid en wordt je niet nat van het opspuitende water. 

6. Let op de omgeving

Daarnaast is het ook belangrijk om op de omgeving te letten. In de herfst en winter zul je namelijk veel dingen tegenkomen zoals grote modderplekken, stapels van bladeren of sneeuw/ijs plekken. Probeer deze te vermijden en let extra goed op het pas waarover je fietst. 

7. Stel nieuwe doelen

Naast dat de herfst en winter het wat moeilijker maakt om te fietsen is dit ook een grote kans om nieuwe doelen te stellen en je rijvaardigheden te verbeteren. In de moeilijkere omstandigheden kan je jezelf makkelijker tot de grens pushen en beter worden. De paden die je gewend bent om te rijden krijgen in de herfst en winter een totaal anders gevoel dan in de zomer. 

Stef avatar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *