De beste mountainbike kleding merken

Bij het mountainbiken hoort niet alleen een goede en mooie mountainbike. Je hebt naast de juiste uitrusting ook de juiste kleding nodig. Tijdens het mountainbiken heeft je kleding namelijk heel wat te verduren. Je komt tegen takken aan of hebt een valpartij. Naast dat je kleding duurzaam moet zijn moet het ook nog goed zitten, zodat je vrij kan bewegen terwijl je van het parcours gaat. Echter, welke kleding merken zijn nu goed? In dit artikel heb ik het voor je uitgezocht.

beste-mountainbike-kleding-merken-fietsportaal

De 10 beste MTB kledingmerken

Hierbeneden heb ik de 10 beste mountainbike kledingmerken voor je op een rij gezet:

  1. Craft
  2. Gore Wear
  3. Assos
  4. Castelli
  5. BTWIN/VanRysel (Decathlon)
  6. Shimano
  7. Agu
  8. BBB
  9. Endura
  10. GoBik

1. Craft

Craft is al jaren marktleider als het gaat om onderkleding. Dit komt doordat de kleding van Craft erg goed is in het afvoeren van zweet en een zeer goede thermo-regulerende werking heeft. De basislaag van Craft valt onder 3 verschillende categorieën zodat er een shirt past bij alle omstandigheden. De 3 categorieën zijn: Stay Cool, Be Active en Keep Warm.

2. Gore Wear

Gore Wear is een kledingmerk dat zich specialiseert in het maken van mountainbike kleding voor mindere weersomstandigheden. Ze staan beken om de uitstekende wind- en waterdichte kleding waarmee je onder vrijwel alle weersomstandigheden comfortabel kunt rijden. Verder heeft de kleding van Gore Wear weerkaatsende vlakken waardoor je goed opvalt bij schemering of in het donker. 

3. Assos

Assos is een Zwitsers wielerkleding merk dat sinds 1976 kleding ontwikkeld. Assos kleding is van uitstekende kwaliteit, vooral hun fietsbroeken worden goed aangeschreven. De kleding van Assos is zo goed dat ze inmiddels al 400 medailles op de Olympische Spelen hebben binnengehaald. Assos kleding is niet alleen voor mannen, dit merk is razend populair bij vrouwen en is het favoriete fietsmerk van vele vrouwen. 

4. Castelli

Castelli is een van de bekendste merken op het gebied van fietskleding. Deze fabrikant bied alles aan op het gebied van fietskleding. Van fietsregenjassen tot armstukken het is er allemaal. Dit bedrijf onderscheid zich van de competitie door hun innovatie. Hierdoor is hun kleding altijd up-to-date en van topkwaliteit.

5. BTWIN/VanRysel (Decathlon)

BTWIN/VanRysel zijn de fietsmerken van Decathlon. Deze merken maken zowel fietsen als fietskleding. Decathlon staat natuurlijk bekend als de winkel waar je goede spullen kan halen voor een degelijke prijs en dit is niet anders. De fietskleding van deze merken zijn ideaal voor elk type rijder. 

6. Shimano

Shimano ken je vast wel voor hun fietsonderdelen. De fietsonderdelen Shimano worden gebruikt door amateurs tot professionals. Daarnaast is Shimano ook actief in de fietsschoenen en de fietskleding. Shimano staat natuurlijk voor goede kwalitatieve onderdelen en dit geldt natuurlijk ook hun kledinglijn.

7. AGU

AGU is de Nederlandse trots als het gaat om fietskleding. De volledige naam van AGU staat voor ‘Alkmaarse Groothandel Uni’. De kleding van AGU wordt ook gebruikt Door de professionele teams van wieler Nederland. Ben jij op zoek naar echt goede kwaliteit kleding? Dan is AGU echt het merk.

8. BBB

BBB is een bekend kledingmerk dat alles wat met kleding te maken heeft, verkoopt. Dit merk levert goede kwaliteit, alles wat verkocht wordt door BBB is van een hoge standaard. Dit merk verkoopt kleding voor zowel het mountainbiken als het wielrennen. Voor zowel man als vrouw is er altijd wel een product beschikbaar van BBB. 

9. Endura

Endura is een fietskleding merk dat hoogwaardige kleding maakt. Bij de ontwikkeling van Endura fietskleding wordt gebruik gemaakt van verschillende moderne technieken zoals uitneembare binnenbroeken met zee, waterafstotende materialen en nog veel meer moderne technieken. Best jij op zoek naar moderne hoogwaardige fietskleding? Dan is Endura het juiste merk. 

10. GoBik

GoBik is niet een van de bekendste merken, maar is in een razend tempo een grote speler geworden in de fietskleding markt. De kleding van GoBik is kleurrijk en stijlvol. Bovendien zet het bedrijf sterk in op een eerlijk en milieuvriendelijk productieproces. Ook worden een aantal van de Spaanse teams gesponsord door GoBik waaronder de Tourwinnaar Tadej Pogacar.

top-10-mtb-kledingmerken-fietsportaal

Mountainbike broek en shirt merken

Is de door jou gekozen mountainbikeboek of shirt een van de boven geselecteerde merken, dan zit je zeker wel goed. Het beste merk voor de fietsbroek is volgens ons toch wel Assus. 

De topper op het gebied van ondershirts is al jaren het merk Craft. Voor MTB-shirts is het met Endura een grote speler met een groot aanbod voor alles wat je nodig hebt. In dit artikel vindt je de beste fietsbroek voor jou.

Beste mountainbike schoen merken

Er zijn verschillende soorten mountainbike schoenen. Afhankelijk van je soort pedaal heb je ook andere schoenen nodig. Zoals bij klikpedalen. De beste merken omtrent mountainbike schoenen zijn volgens ons de merken: Northwave, Sidi, Shimano en Scott. 

Beste MTB accessoires merken voor de winter

Wanneer je in de winter gaat mountainbiken hoort hier natuurlijk ook de benodigde kleding bij. Het beste merk op dit gebied met het grootste aanbod is het mer Gore Wear. Dit merk is erg innovatief en gebruikt moderne technieken om je goed warm te houden tijdens je rit. 

Wil je meer te weten komen over wat je nu allemaal nodig hebt om te kunnen mountainbiken bekijk dan mijn gids voor mountainbike winterkleding.

Stef avatar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *