Verschillende soorten racefietsen

Wanneer je gaat zoeken naar een racefiets raak je al snel overspoelt met het enorme aanbod en vele keuzes die je moet maken. Een van deze keuzes is het type racefiets. Alleen welke verschillende soorten racefietsen zijn er nu en welke past het beste bij jou? In dit artikel vertel ik je alles wat je moet weten over verschillende soorten racefietsen.

welke-racefiets-past-bij-mij-fietsportaal

Performance Racefiets

performance-racefiets-fietsportaal

De eerste type racefiets is de performance racefiets. Dit is het meest populaire type racefiets. Een performance racefiets is gemaakt voor optimale prestaties voor de inspanning die jij levert. Hierbij is het belangrijk dat een fiets goed direct stuurt en de juiste afmontage is. Verder zijn racefietsen licht en stug, maar nog wel comfortabel om langere stukken mee te rijden. Deze fiets is geschikt voor de fanatieke amateur of wedstrijdrijder.

Endurance racefiets

enduro-racefiets-fietsportaal

Verder heb je ook de endurance racefiets. De endurance racefiets is gemaakt voor extra comfort. Deze racefietsen hebben extra demping in het frame en hebben een comfortabelere zithouding. Daarnaast zijn deze fietsen robuuster gebouwd en zijn vaak uitgerust met schijfremmen. Hierdoor zijn deze racefietsen uiterst geschikt voor lange ritten en het rijden in mooie omgevingen.

Aero/tijdrit racefiets

aero-tijdrit-racefietsen-fietsportaal

De aero/tijdrit racefiets zijn puur gemaakt voor snelheid. Deze fietsen leveren een groot gedeelte van het comfort in voor snelheid. Daarnaast zijn deze fietsen erg licht en de onderdelen van de fiets zijn geoptimaliseerd of de luchtweerstand zo klein mogelijk te houden. Deze fietsen worden vooral gebruikt tijdens vlakke ritten met een eindsprint. Verder worden deze fietsen ook gebruikt tijdens tijdritten waarbij alles draait om snelheid.

Superlicht/ klim racefiets

super-lichte-klim-racefiets-fietsportaal

Tenslotte hebben we de superlichte/ klim racefietsen. Deze fietsen zijn gemaakt om zo licht mogelijk te zijn. Elke kilo minder op je fiets is weer minder gewicht dat je mee hoeft te nemen. Hierdoor is het makkelijker om ritten te maken met grote hoogteverschillen of ritten waarbij je lange klimmen moet rijden. Deze fiets is dus zeker een aanrader voor de rijder die veel in de bergen fietst.

Beste racefiets per prijsklasse

Wanneer je een racefiets wil halen is het belangrijk dat je een goed budget met jezelf afspreekt en je eraan houdt. Alleen wil je natuurlijk wel zoveel mogelijk waarde voor je geld krijgen. Om je hier een hand mee te helpen heb ik in dit artikel de beste racefietsen per prijsklasse op een rij gezet.

Stef avatar

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *